Ga naar de inhoud

Zwart in beweging

Intergenerationele solidariteit en poëzie


Museum aan de Aa

Museum aan de Aa

Brugstraat 24, Groningen


zo, 18 jun. - 14.00


Vieren, eren en verbinden van de community van de Afrikaanse diaspora en nazaten in Groningen. Voor en door Afrikaanse diaspora en (nazaten van) mensen uit de voormalige Nederlandse koloniën.

Rosa Eersteling (Groningen, 1990)
Rosa Eersteling (33), geboren en getogen in Groningen, dochter van een Friese moeder en Surinaamse (Marron) vader. Heeft na haar MSc Bedrijfskunde op verschillende continenten gewoond, gewerkt en gereisd en heeft zich gaandeweg in Embodied Social Justice practices verdiept. Organiseert nu als Event coördinator van B.L.O.G. (Black Ladies of Groningen) evenementen waar vrouwen uit de Afro-diaspora centraal staan. Gelooft in verbinding en de kracht van het collectief.

Ashtou Sylla (Groningen, 2003) is een vrouw met een rijke afkomst geworteld in verschillende werelddelen. Geboren en getogen in Groningen, met een moeder van Indiase komaf die geboren is in Suriname. Haar vader komt uit Ivoorkust, West Afrika. Sinds kleins af aan groei ik op in een zeer witte omgeving (ballet, piano, gymnasium en rechtenstudie) waardoor haar aanwezigheid altijd voor kleur zorgt. Hoewel haar afkomst en kleur een rijkdom zijn, vindt Ashtou het een grote armoede dit niet meer weerspiegeld te zien. Daarom zet ze zich in voor een wereld waarin representatie een gegeven is.