Ga naar de inhoud

Zomerzinnen op FestiValderAa

Wim Daniëls - De taal achterna


Zomerzinnen & FestiValderAa

De Drentsche Aa

Ruiterweg 2, Schipborg


vr, 07 jul. - 19.00


FestiValderAa vindt weer plaats en wel op 7, 8 en 9 juli in het bekende gebied rond Schipborg. Het programma zit als vanouds vol met muziek, theater, literatuur en kunst. Het Stroomdallandschap Drentsche Aa is ook tijdens deze editie het middelpunt van het festival.

Ook dit jaar is Zomerzinnen onderdeel van FestiValderAa in Schipborg. Van 7 t/m 9 juli a.s. wordt een gevarieerd programma voor een breed publiek gepresenteerd. In restaurant de Drentsche Aa of in de intieme setting van een huiskamer kun je literatuur anders beleven. Vrijdag 26 mei begint de kaartverkoop via www.festivalderaa.nl. De capaciteit is beperkt, dus wees er snel bij!

DE TAAL ACHTERNA

Wim Daniëls (1954) is taalkundige, schrijver, theatermaker en tv-presentator.Hij noemt zichzelf ‘handelsreiziger in taal’ Sinds 2018 schrijft hij de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse taal. In ‘De taal achterna’ legt hij uit hoe bijzonder taal is en hoe hij zelf de taal ontdekte.

Wim Daniëls studeerde Nederlands en Duits in Tilburg, later Nederlands aan de universiteit in Nijmegen, met bijvakken kunstgeschiedenis en dialectkunde.
Hij heeft, zoals ie zelf zegt, een grote schrijflust. Aanvankelijk schreef hij boeken voor jongeren. In 2020 verscheen zijn eerste roman voor volwassenen: ‘Quarantaine’. ‘Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier’ is zijn 124ste boek. Het gaat over Albert Sutherland Royaards, bijgenaamd ‘de doofstomme wielrenner’, een succesvol 19de eeuwse botanicus in Assen die de wijde wereld in fietste.

Deze man komt ook terug in het theatercollege ‘Filosofietsen’ waarmee Wim Daniëls dit jaar in de theaters staat.