Ga naar de inhoud

Zomerzinnen op FestiValderAa met Benny Lindelauf en Gerda Blees


FestiValderAa & Zomerzinnen

Drenthe


za, 03 jul. - 16.00


FestiValderAa is een intiem, vrolijk en eigenzinnig festival vol verrassingen!
Een plek om je thuis te voelen en onbezorgd te genieten van drie dagen theater en muziek in het bijzondere Drentsche stroomdallandschap. Ook voor kinderen is het een grote stoere speeltuin. Dit maakt FestiValderAa een plek om met hart en ziel te ontdekken. Zomerzinnen en FestiValderAa werken dit jaar samen en hebben een literairprogramma ondergebracht in een fietsroute.

De route FietseValderAa Swifter bestaat uit 4 voorstellingen waarbij je wordt geleid door een waanzinnige derAagids. Voorstellingen die zorgvuldig aan elkaar gekoppeld zijn en je alle mogelijke manieren van theater laten zien. In deze route zie je voorstellingen van De Dansers, Loods13, De Noorderlingen en Stichting Zomerzinnen. Je kan meerdere keren op een dag deze route volgen. Er zijn verschillende aanvangstijden. Op de website van Zomerzinnen kan je het tijdschema voor de literaire voorstellingen bekijken.

Vergeet bij deze route niet dat je dus moet fietsen. Kom je al op de fiets? Helemaal goed. Heb je nog geen fiets? Huur dan eentje bij FestiValderAa. Dit kan tegelijkertijd met het bestellen van je kaartje voor deze route. 

Zaterdag 3 juli komen twee gelauwerde schrijvers naar Taarlo. Schrijver Benny Lindelauf laat je een huiveringwekkende, winterse vertelling midden in de zomer ervaren.Hij brengt, onder genot van passende livemuziek en een sfeervolle soundscape van Rogier Hemmes, een vertelling uit Hele verhalen voor een halve soldaat. Dit boek is in april bekroond met de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs 2021. Ook kun je Gerda Blees treffen die geïnterviewd  wordt over Wij zijn licht. Deze roman over een woongroep die van licht en lucht wil leven, won de Nederlandse Boekhandelsprijs 2021, de literatuurprijs van de Europese Unie en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

Kijk voor meer informatie over de verschillende sprekers van Zomerzinnen op de website van Zomerzinnen.