Ga naar de inhoud

Zomerzinnen op FestiValderAa

Herman Roozen - Stripmaker des vaderlands


Zomerzinnen & FestivalderAa

Klaas en Gre - Huis, Tuin & Keukensessie

Zeegserweg 19, Schipborg


zo, 09 jul. - 16.30


FestiValderAa vindt weer plaats en wel op 7, 8 en 9 juli in het bekende gebied rond Schipborg. Het programma zit als vanouds vol met muziek, theater, literatuur en kunst. Het Stroomdallandschap Drentsche Aa is ook tijdens deze editie het middelpunt van het festival.

Ook dit jaar is Zomerzinnen onderdeel van FestiValderAa in Schipborg. Van 7 t/m 9 juli a.s. wordt een gevarieerd programma voor een breed publiek gepresenteerd. In restaurant de Drentsche Aa of in de intieme setting van een huiskamer kun je literatuur anders beleven. Vrijdag 26 mei begint de kaartverkoop via www.festivalderaa.nl. De capaciteit is beperkt, dus wees er snel bij!

STRIPMAKER DES VADERLANDS

Herman Roozen (1966) relativeert, verstrooit en verduidelijkt door te schrijven en te tekenen. Nog tot eind dit jaar is hij Stripmaker des Vaderlands. Op Zomerzinnen geeft Roozen striptekenles en vertelt hij over het fenomeen centsprent. Een lesje geschiedenis, tekenen en rijmen. 

Herman Roozen (1966) woont in Coevorden. Na eerst werkzaam geweest te zijn in de ICT werd hij in 2003 stripmaker. Ook maakt hij voor diverse blaadjes en situaties cartoons en treedt hij op als stand-up cartoonist. In DvhN staat maandelijks een centsprent van zijn hand. De centsprent is de voorganger van het moderne beeldverhaal. Roozen heeft de ouderwetse vorm in een nieuw jasje gestoken. Onder het motto ‘Strip, het meest voordelige stukje lees. Strip!’ brengt hij als Stripmaker des Vaderlands de rijke wereld van de strip onder de aandacht. Hij werkt thuis, maar is ook vaak te vinden op locatie bij congressen en vergaderingen of voor de klas.
Zijn tekenstijl omschrijft hij zelf als “Meer Bruna dan Poortvliet.” Zowel zijn tekeningen als zijn verhalen bevatten humor. Die humor is doorgaans mild en vriendelijk, maar kan ook bijten en stevig aankomen als dat wenselijk is Een strip of cartoon of illustratie kan veelzeggend zijn. Kan zeggen waar het op staat.