Ga naar de inhoud

Zomerzinnen op FestiValderAa

Erik van Muiswinkel - Moojen ligjes in de lugt


Zomerzinnen & FestiValderAa

De Drentsche Aa

Ruiterweg 2, Schipborg


zo, 09 jul. - 14.00


FestiValderAa vindt weer plaats en wel op 7, 8 en 9 juli in het bekende gebied rond Schipborg. Het programma zit als vanouds vol met muziek, theater, literatuur en kunst. Het Stroomdallandschap Drentsche Aa is ook tijdens deze editie het middelpunt van het festival.

Ook dit jaar is Zomerzinnen onderdeel van FestiValderAa in Schipborg. Van 7 t/m 9 juli a.s. wordt een gevarieerd programma voor een breed publiek gepresenteerd. In restaurant de Drentsche Aa of in de intieme setting van een huiskamer kun je literatuur anders beleven. Vrijdag 26 mei begint de kaartverkoop via www.festivalderaa.nl. De capaciteit is beperkt, dus wees er snel bij!

MOOJEN LIGJES IN DE LUGT

Erik van Muiswinkel (1961) zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een taaldouche, waar iedereen gelouterd uitkomt. 

Cabaretier Erik van Muiswinkel begon zijn carrière bij Zak & As, maakte programma’s met Diederik van Vleuten, met wie hij in 2002 de Annie M.G.Schmidtprijs voor beste theaterlied won, en werd in 2014 onderscheiden met de Poelifinario voor zijn theater-solo ‘Schettino’. Befaamd zijn zijn imitaties van o.a. Willem Oltmans, Harry van Raaij en Anton Geesink bij Kopspijkers en Koefnoen. 

Vorig jaar kreeg hij de Musical Award in de categorie beste vertaling voor zijn Nederlandse bewerking van de Disney-klassieker ‘Aladdin’.

Erik van Muiswinkel speelde met Guus van Marwijk op Zomerzinnen 2019 in Dwingeloo het programma ‘Buigt Allen Mee Voor Drs P!”. Nu komen ze met ‘Moojen ligjes in de lugt’, waarin een ode aan de Nederlandse taal wordt gebracht.

“Erik van Muiswinkel bepleit een creatieve omgang met de Nederlandse taal”, schreef de Volkskrant.
Jacques d’ Ancona gaf vier sterren in DvhN :“Associatief is hij in bloedvorm: zijn collectie volzinnen is fenomenaal en de cyclus ‘een roman in één zin’ werkt als een gek.”