Ga naar de inhoud

Zomerzinnen op FestiValderAa

Yvonne Weijers - Een reis door de tijd (programma over Elly de Waard)


Zomerzinnen & FestiValderAa

De Drentsche Aa

Ruiterweg 2, Schipborg


za, 08 jul. - 15.30


FestiValderAa vindt weer plaats en wel op 7, 8 en 9 juli in het bekende gebied rond Schipborg. Het programma zit als vanouds vol met muziek, theater, literatuur en kunst. Het Stroomdallandschap Drentsche Aa is ook tijdens deze editie het middelpunt van het festival.

Ook dit jaar is Zomerzinnen onderdeel van FestiValderAa in Schipborg. Van 7 t/m 9 juli a.s. wordt een gevarieerd programma voor een breed publiek gepresenteerd. In restaurant de Drentsche Aa of in de intieme setting van een huiskamer kun je literatuur anders beleven. Vrijdag 26 mei begint de kaartverkoop via www.festivalderaa.nl. De capaciteit is beperkt, dus wees er snel bij!

EEN REIS DOOR DE TIJD

Zangeres Yvonne Weijers brengt met drie muzikanten een programma waarin het leven en werk van dichteres Elly de Waard centraal staan.

Elly de Waard (1940) was in de jaren ’70 pionier in de popjournalistiek. Ze schreef recensies, reportages en interviews voor Hitweek, Het Vrije Volk, de Volkskrant en Vrij Nederland. Verhalen met een literair gehalte, die zijn verzameld in Het Jasje van David Bowie. Twintig jaar popgeschiedenis in Nederland’ (2015)

Elly de Waard is ook al meer dan veertig jaar actief als dichter. Ze schrijft in toegankelijke taal, met thema’s als natuur, afscheid, verlangen en erotiek. De bundel ‘Eenzang Twee’(1993) werd genomineerd voor de VSB-poëzieprijs. In 2014 kreeg zij de Rabobank Cultuurprijs Letteren. 

Uit haar enorme oeuvre zijn zestien gedichten geselecteerd en getransformeerd tot kleinkunst. Yvonne Weijers zingt gedichten van Elly de Waard, begeleid door pianist Mark van der Feen, contrabassist Peter Björnild en saxofonist Erik van der Weijden. De voorstelling wordt geïllustreerd met fotografie van Geek Zwetsloot en audiofragmenten met openhartige uitspraken van de dichter.