Ga naar de inhoud

Zomerfeest ‘De Gouden IJscoupe’

Met Eline Baar en Karin van der Vegt


Van der Velde Akerkhof

Van der Velde Akerkhof

Akerkhof 45-47, Groningen

0,-


vr, 19 jul. - 15.00


Kom je op ons zomerfeest op vrijdag 19 juli? We maken samen een slinger van ijsjes en helpen hoofdpersoon Vito uit het boek ‘De Gouden IJscoupe’ zoeken naar het oudste recept voor Italiaans ijs. Schrijfster Eline Baar en illustratrice Karin van der Vegt zijn er ook om een mooie (hand)tekening in je boek te zetten! En natuurlijk kun je ijsjes proeven!

Een zomerse zoektocht naar het oudste recept voor Italiaans ijs

Vito woont met zijn familie boven hun ijssalon. Als de uitnodiging voor de belangrijkste ijswedstrijd van het jaar wordt bezorgd, verandert alles. Om de vijftigste Gouden IJscoupe te winnen, moet Vito’s vader het oudste recept voor Italiaans ijs ooit maken.

Vito verzamelt al zijn moed en gaat op zoek naar het recept, samen met zijn beste vriendin en zijn oma. Wint zijn familie na al die jaren dan eindelijk De Gouden IJscoupe? En wat heeft opa’s verdwijning lang geleden met de wedstrijd te maken?

Ga mee op reis door Italië in dit warme verhaal over vriendschap, familie en mogen zijn wie je bent.

‘Proef alles in het leven, smaken blijven altijd geven. Dat bewijst ook de zinnenprikkelende ontdekkingsreis in dit ijsavontuur!’ — Daan Faber, Mister Kitchen en auteur Smaakspoken