Ga naar de inhoud

Workshop Magazine Maken

Door de makers van strangergirlsclub


Vrijdag

Vrijdag

Walstraat 34, Groningen

170


di, 29 aug. - 10.00


Onder begeleiding van het inspirerende duo Trudy Giavedoni en Jasmin Latupeirissa (oftewel: strangergirlsclub) leer je alle facetten van magazine maken: van idee tot eindproduct.

Deel jouw ontroerende levensverhaal, die van je knettergekke buurman of je favoriete spirit-animal. Laat de wereld zien waar je voor staat, toon je interesse of deel je expertise.

Ontwikkel je vaardigheden als redactionele planning, lay-out ontwerp en productie. Van het bepalen van het thema tot keuzes in content, kleur, typografie en papier: je hebt de vrijheid om je eigen stijl te bepalen en inhoud te creëren. We doorlopen alle fases en zorgen er samen voor dat het verrast en inspireert.

Dus, ben je net als ons helemaal verliefd op de wereld van print en wil je verrassen en inspireren met drukwerk? Dan is deze workshop perfect voor jou. Doe mee en ontdek de magie van print!

29 augustus

De eerste dag staat in het teken van inspiratie en onderzoek. Wat wil je vertellen, hoe wil je het vertellen (interviews/fotografie/illustratie) en hoe moet het eruit zien (afmetingen, papiersoort). Dit uit zich in een moodboard met blauwdruk en mini-planning.

30 augustus

Je gaat aan de slag met het maken van de content en begint met het conceptontwerp.

31 augustus

Samen bespreken we de geprinte conceptversies, doen we de eindredactie en leer je hoe je een magazine drukklaar maakt. En dan kunnen we printen! We sturen het eindresultaat naar de drukker en je kunt jouw exemplaar een week later bij ons ophalen.

Let op: Deze workshop bestaat uit drie lessen, namelijk op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 augustus. Wie zich inschrijft meldt zich meteen voor alle drie de dagen aan.