Ga naar de inhoud

WARMEWOORDENFESTIVAL 2022


Warmewoordenfestival Enschede

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11, Enschede

10,-


zo, 26 jun. - 10.00


Een muzikaal poëtisch feestje waar bekende en minder bekende dichters, muzikanten, dj’s, spoken word-artiesten en rappers in een knusse festivalsetting, hartverwarmende woorden en klanken schenken. Dat maakt het WARMEWOORDENFESTIVAL 2022 tot een muzikale, poëtische happening!

Op zondag 26 juni 2022 organiseert Dichters in Enschede (die), i.s.m. de Stichting Literaire Manifestaties (SLME) de tweede versie van het Warme Woorden Festival. Een poëtisch feest waarbij bezoekers samen met dichters, musici en kunstenaars de poëzie lezen, koesteren, luisteren, vieren en beleven rondom het thema van de Nationale Poëzieweek ‘Natuur: bloesemingen en overvloed’.

Bezoekers genieten er van woord, klank en beeld. Luister bijvoorbeeld naar de eigenwijze poëtische (pop)teksten van Joost Oomen Iris Penning, de gedichten van Ingmar HeytzeEllen DeckwitzRodaan al Galidi, rap en spoken word van Joshua Vonk en Noëmar, naar de gedichten van onze ‘noaberdichters’ en onze eigen diedichters. 

En er is meer: In de WarmeWoordenDichtentent kun je workshops volgen of een gedichtenbundel lenen bij de Boekbakfiets en lekker op een zitzak neerstrijken om zelf te lezen. Er zijn foodtrucks en in de WarmeWoordenaanTafeltent kun je je versnapering oppeuzelen, waarbij één van de die dichters een gedicht voorleest of waar je informatie kunt vinden over allerlei poëzie-activiteiten.

Tickets kosten in de voorverkoop €10,- (t/m 25 juni); kaartjes aan de kassa kosten €12,50. Het festivalticket biedt tevens toegang tot De Museumfabriek.