Ga naar de inhoud

Voorheen Literaturia op Noorderzon: Philip Dröge | Moederstad


Literaturia op Noorderzon

Noorderplantsoen

Poolux - Noorderplantsoen, Groningen


vr, 20 aug. - 18.00

8,-


Literaturia gaat alle perken te buiten. Vanaf nu meer dan literatuur alleen. Vandaar: Voorheen Literaturia presenteert stijgende zeespiegels, voetbal, Batavia en het homohuwelijk. Met ook reïncarnatie, drie generaties dichters en een aantal poezieboys.

Kan een stad in je DNA zitten, ook al heeft je wieg er niet gestaan? In Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische grootvader gehoord. Wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Aan de hand van zijn eigen familiegeschiedenis laat Dröge zien hoe dit epicentrum van de kolonie functioneerde. 

Philip Dröge is schrijver, columnist en journalist. Van hem verschenen de historische boeken MoederstadDe schaduw van TamboraMoresnet en Pelgrim. Daarnaast schreef hij de korte verhalen Barbarenzaken en De Republiek Groningen. Zijn boeken zijn vertaald in het Duits en Italiaans en werden genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs en de Libris Geschiedenis Prijs. 

Kijk voor het laatste nieuws over dit programma op de festivalwebsite.