Ga naar de inhoud

Voorheen Literaturia op Noorderzon: Marcel van Roosmalen, Stephanie Hoogenberk, Peter Middendorp en Janneke van der Horst | Voetbalverhalen en dan nog een beetje literatuur erbij


Literaturia op Noorderzon

Noorderplantsoen

Pollux - Noorderplantsoen, Groningen


za, 21 aug. - 18.00


za, 21 aug. - 20.15


Literaturia gaat alle perken te buiten. Vanaf nu meer dan literatuur alleen. Vandaar: Voorheen Literaturia presenteert stijgende zeespiegels, voetbal, Batavia en het homohuwelijk. Met ook reïncarnatie, drie generaties dichters en een aantal poezieboys.

Marcel van Roosmalen, Stephanie Hoogenberk, Peter Middendorp en Janneke van der Horst | Voetbalverhalen en dan nog een beetje literatuur erbij 
Vier literaire types die ook nog eens veel over voetbal weten: zet ze aan een tafel en de onderwerpen dienen zich vanzelf aan. In een geanimeerd gesprek halen ze anekdotes op, lezen ze voor uit eigen werk en bespreken ze urgente voetbalzaken. Met NRC-columnist Marcel van Roosmalen, chroniqueur van zijn eigen leven en dat van anderen, onder wie Theo Janssen en zijn moeder; Volkskrant-columnist en Emmen-fan Peter Middendorp; Parool-columnist Janneke van der Horst, auteur van Alle dagen Ajax; en Hard Gras-redacteur Stephanie Hoogenberk, die zalig over ongemak kan schrijven én over Wesley Sneijder.

Update 14 juli: Eerder kondigde Noorderzon aan dat op 22 juli ook extra tickets voor reeds uitverkochte voorstellingen beschikbaar zouden komen, wanneer de capaciteit van de locaties omhoog zou kunnen. Door de verscherping van de maatregelen is dat op dit moment nog onzeker. Kijk voor het laatste nieuws over deze voorstelling op de festivalwebsite.