Ga naar de inhoud

Voorheen Literaturia op Noorderzon: kadir van Lohuizen


Literaturia op Noorderzon

Noorderplantsoen

Pollux - Noorderplantsoen, Groningen


do, 19 aug. - 18.00

8,-


Literaturia gaat alle perken te buiten. Vanaf nu meer dan literatuur alleen. Vandaar: Voorheen Literaturia presenteert stijgende zeespiegels, voetbal, Batavia en het homohuwelijk. Met ook reïncarnatie, drie generaties dichters en een aantal poezieboys.

Kadir van Lohuizen | After Us The Deluge 
Fotograaf en programmamaker Kadir van Lohuizen gaat in gesprek (gesprekspartner wordt later bekend gemaakt) over zijn fotoproject After us the deluge, een urgent verhaal over het rijzen van de zeespiegel. Zijn foto’s zijn het onderwerp van tentoonstellingen (waaronder ‘Rijzend Water‘ in het Scheepvaartmuseum Amsterdam), internationale publicaties, de vierdelige documentaireserie ‘Na ons de zondvloed’ en nu het boek After Us the Deluge

Kadir van Lohuizen, winnaar van prijzen bij World Press Photo, de Zilveren Camera en Visa d’Or, onderzocht en fotografeerde in het verleden onder meer hoe men in zes wereldsteden omgaat met afval. Dat resulteerde in een fotoserie en multimediale productie van eindeloze bergen plastic, karton, blik, metaal en ander afval. 

Kijk voor nieuws over de gesprekspartner op de website van Noorderzon.