Ga naar de inhoud

Voorheen Literaturia op Noorderzon: Drie generaties dichters: Hagar Peeters en Iduna Paalman, o.l.v. Esmé van den Boom


Literaturia op Noorderzon

Noorderplantsoen

Pollux - Noorderplantsoen


do, 19 aug. - 15.00

8,-


Literaturia gaat alle perken te buiten. Vanaf nu meer dan literatuur alleen. Vandaar: Voorheen Literaturia presenteert stijgende zeespiegels, voetbal, Batavia en het homohuwelijk. Met ook reïncarnatie, drie generaties dichters en een aantal poezieboys.

Drie generaties dichters 2: Hagar Peeters en Iduna Paalman, o.l.v. Esmé van den Boom 

Onder leiding van Esmé van den Boom gaan dichters Hagar Peeters en Iduna Paalman in gesprek over dichterschap, feminisme en poëzie in een veranderende wereld. Zijn gedichten een veilige haven, of leggen ze juist de dreigingen bloot die ons omringen? Rondom het gesprek zullen Peeters en Paalman ook voordragen uit eigen werk. 

Iduna Paalman (1991) is dichter en schrijver. In 2019 verscheen haar poëziedebuut De grom uit de hond halen, dat bekroond werd met de Poëziedebuutprijs en genomineerd werd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de C. Buddingh’-Prijs. De Volkskrant riep haar uit tot literatuurtalent van het jaar. Momenteel schrijft ze aan haar tweede bundel. 

Esmé van den Boom (1993) is schrijver en programmamaker. Ze was één van de 101 talenten van NRC Handelsblad en las voor op podia en festivals door heel Nederland. Ze publiceerde twee dichtbundels, won het Hendrik de Vriesstipendium, stond in de finale van Write Now! en was huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Als Esmé niet schrijft, leest of organiseert, wandelt ze meestal met haar hond door het Noorderplantsoen.