Ga naar de inhoud

Voorheen Literaturia op Noorderzon: Dieuwertje Heuvelings feat. DJ Irie | Auxiety en Auxvaart Live


Literaturia op Noorderzon

Noorderplantsoen

Pollux - Noorderplantsoen, Groningen


vr, 20 aug. - 20.15

8,-


Literaturia gaat alle perken te buiten. Vanaf nu meer dan literatuur alleen. Vandaar: Voorheen Literaturia presenteert stijgende zeespiegels, voetbal, Batavia en het homohuwelijk. Met ook reïncarnatie, drie generaties dichters en een aantal poezieboys.

Dieuwertje Heuvelings feat. DJ Irie | Auxiety en Auxvaart Live 
Ali B noemde het boek “een muzikale pageturner over het gewicht van succes” en Tim Hofman vond het “een boek voor de liefhebber van literatuur, muziek én maatschappelijke vraagstukken”. In Auxiety vertelt Dieuwertje Heuveling over de stormachtige opkomst van de hiphop in Nederland in het streamingtijdperk. Samen met de bekroonde turntablist DJ Irie neemt ze live een aflevering op van haar podcast Auxvaart, over de muziek die baanbrekend voor hem is geweest en die een speciaal plaatsje in zijn hart heeft. 

Dieuwertje Heuvelings is muziekprofessional, schrijver en podcast host. Ze heeft onder andere gewerkt als interviewer, Spotify playlist editor, music supervisor, docent en radiomaker. In 2018 en 2019 werkte ze als A&R bij Arista Records in New York. In 2020 verscheen haar debuutroman Auxiety over de enorme groei van Nederlandse Hiphop in het streamingtijdperk. Dit boek is genomineerd voor Beste Jongerenboek Van Het Jaar. Haar podcast Auxvaart gaat over de drie nummers die haar gasten op hun uitvaart zouden willen horen. 

Deejay Irie (Irie Weergang Bove) is een bekroonde DJ en producer uit Groningen. Hij is World Champ DMC Visual DJ 2015 en Red Bull 3style National Champ. Naast het DJ’en produceert en remixt hij tracks, tourt hij de wereld over met verschillende bands en treedt op met Dansgezelschap ISH en X_YUSUF_BOSS. 

Kijk voor het laatste nieuws over dit programma op de festivalwebsite.