Ga naar de inhoud

Voorheen Literaturia op Noorderzon: Bas Steman | Morgan, een liefde – de documentaire


Literaturia op Noorderzon

Noorderplantsoen

Pollux - Noorderplantsoen, Groningen


vr, 20 aug. - 15.00

8,-


Literaturia gaat alle perken te buiten. Vanaf nu meer dan literatuur alleen. Vandaar: Voorheen Literaturia presenteert stijgende zeespiegels, voetbal, Batavia en het homohuwelijk. Met ook reïncarnatie, drie generaties dichters en een aantal poezieboys.

Bas Steman | Morgan, een liefde – de documentaire 
Morgan, een liefde van Bas Steman is een zinderend boek over leven en dood, ziel en lichaam, oorlog en liefde. En dan vooral over de liefde die dwars door de dood heen wil. De roman is gebaseerd op een aangrijpende, autobiografische ervaring, waarover Steman zal vertellen en waarover een documentaire wordt gemaakt. Vooruitlopend op de officiële presentatie van die documentaire laat Steman alvast enkele sleutelscenes zien. 

Bas Steman schreef belevingsbiografieën over Ramses Shaffy en Leontien van Moorsel. Hij debuteerde met de roman De Aankomst (2013) en publiceerde in 2020 Lekker Boekie! over hoe hij zes ongemotiveerde jongens aan het lezen kreeg en leesclub Nescio oprichtte. Met deze leesclub was hij regelmatig te gast bij De Vooravond. In maart 2022 verschijnt zijn roman De Lafaard

Kijk voor het laatste nieuws over dit programma op de festivalwebsite.