Ga naar de inhoud

Verhalencafé Ten Post: ”Langs de Fivel” 


Voetpaden Vol Verhalen

Dorpshuis

B. Kuiperweg 11, Ten Post


za, 04 jun. - 10.30


Wie weet nog van de verdwenen wierden Huisburen en Oldersum? Herinnert u zich de afsluiting van Woltersum door de aanleg van het Eemskanaal? Of woont u in één van de huizen van het duizend-woningen-plan uit de jaren ’60? 

Net zoals nu kende de Fivelstreek ook in het verleden grote veranderingen. De verhalen daarover wil Voetpaden Vol Verhalen vastleggen voor de toekomst. Daarom wordt in Ten Post op zaterdag 4 juni voor iedereen die wil komen vertellen of luisteren het tweede Verhalencafé georganiseerd. Het thema van dit verhalencafé is “Langs de Fivel”. 

Voetpaden Vol Verhalen (VVV) verzamelt verhalen uit de vroegere gemeente Ten Boer. Doel is om op basis daarvan verschillende wandelroutes en tentoonstellingen te realiseren. In het project werken bewoners en verenigingen als Fotoclub Objectief, Kunst en Ambacht Ten Boer en de Historische Kring samen met VRIJDAG in de Buurt, Forum Bibliotheek Groningen, coöperatie Woldwijk, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, WIJ Ten Boer en het gebiedsteam Ten Boer.