Ga naar de inhoud

Uitreiking Gerrit Krolprijs


Het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen

Online


do, 24 jun. - 15.05


Op donderdag 24 juni wordt de winnaar bekendgemaakt van de tweejaarlijkse Gerrit Krolprijs van de Rijksuniversiteit Groningen. De zes genomineerden zijn: Klaske Berger, Thomas van Essen, Danae Marchal, Sophie Renap, Eline Santema en Pamela Wolters.

De zes genomineerde studenten hebben aan het thema ‘Scenario’s voor de toekomst’ elk op geheel eigen wijze invulling gegeven. Alle zes gebruiken de Nederlandse taal op een prachtige manier om hun verschillende toekomstvisies weer te geven. De inhoud van alle zes de teksten betreft toekomstperspectieven die aanzetten tot denken en zelfs uitdagen om tot actie over te gaan. De jury was unaniem uitermate enthousiast over deze inzendingen en de commissie toont zich verheugd dat de Gerrit Krolprijs ook bij de tweede editie dergelijk talent heeft weten aan te trekken.

De Gerrit Krolprijs vindt tweejaarlijks plaats ter stimulatie van Nederlands als academische taal. Het thema van dit jaar is ‘Scenario’s voor de toekomst’, wat alle zes genomineerden op verschillende wijze hebben ingevuld met verschillende toekomstvisies. De winnaar zal het winnende essay na de uitreiking voorlezen en ontvangt een geldbedrag van €2000,-. Het essay wordt tevens gepubliceerd op het literaire weblog Tzum.

Uitreiking

De uitreiking zal in een besloten kring van genodigden plaatsvinden. Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen nodigt u van harte uit om dit evenement online bij te wonen via de volgende link. De uitreiking zal op donderdag 24 juni om 15.00 van start gaan.