Ga naar de inhoud

Uitreiking Beste Groninger Boek


NOORDWOORD

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

0,-


za, 18 mrt. - 20.00


NOORDWOORD zet Groningse schrijvers graag in de schijnwerpers en wil laten zien hoeveel moois en waardevols de Groninger literatuur en cultuur te bieden hebben. Daarom reiken wij sinds 2010 ieder jaar de prijs uit voor het Beste Groninger Boek. Er zijn twee categorieën: fictie en non-fictie.

Shortlist 2023

Er maken dit jaar tien boeken kans om het Beste Groninger Boek 2023 te worden. De jury koos voor zowel de categorie fictie als non-fictie elk vijf boeken uit de in totaal 64 inzendingen. Je vindt de genomineerden hieronder. Wil je een voorspelling doen voor wie er gaat winnen? Ga dan naar ons Beste Groninger Boek forum.

Beste Groninger Boekenfeest

Zaterdag 18 maart is de feestelijke uitreiking tijdens het Beste Groninger Boekenfeest. Het wordt een feestelijke, gezellige avond voor iedereen die van goede boeken houdt. Er zijn drankjes, lekkere hapjes en veel ruimte om bij te praten en te netwerken. Tussen het borrelen door heeft boekenverslinder en literatuurkenner Elke Maasbommel voor elke genomineerde schrijver een nieuwsgierige vraag. De schrijvers zullen ook elk een fragment voorlezen. Verder is er een optreden van Pixelpocket, bestaande uit DJ Irie Weergang Bove en dichter Charlotte Beerda die zich genre overstijgend door het muzikale universum bewegen. DJ Coco Coquelicot voorziet het feest van energie met dansbare fijne muziek. Boekhandel van der Velde is aanwezig om boeken van de genomineerden te verkopen die je meteen kunt laten signeren. De avond vindt plaats in Forum Groningen in de Rabo-studio. Je bent welkom vanaf half 8. Het programma begint om 8 uur. Drankjes zijn te koop aan de bar.

Gratis kaarten kun je reserveren via de website van het Forum.

Jury 2023

De jury bestaat dit jaar uit boekverkoper Ingrid Sibum, fotograaf Annemarie van Buuren, natuuronderzoeker en schrijver Aaldrik Pot en Menkemaborgdirecteur Afiena van IJken. Van IJken is dit jaar de voorzitter.