Ga naar de inhoud

Tot op de bodem

Een muzikale verhalenavond over de toekomst van het Oldambt


Gronings Vuur

De Wilgenborg

Elfenbank 9685, Blauwe stad

17,50


vr, 06 okt. - 20.00


za, 07 okt. - 20.00


vr, 13 okt. - 20.00


za, 14 okt. - 20.00


vr, 20 okt. - 20.00


za, 21 okt. - 20.00


Tot op de Bodem is een lofzang en wake-up-call in één, met als centraal thema de toekomst van de Oldambtster Grond.

Het team van Gronings Vuur sprak een jaar lang met talloze mensen uit het Oldambt. Over hoe zij de toekomst van hun landschap zien. Wat missen zij, hoe zou het anders kunnen en wie moeten daaraan meedoen? Al deze verhalen zijn de basis van deze bijzondere muzikale verhalenavond waarbij we Tot op de Bodem gaan!

De avond start met een processie over de Pieter Smitbrug. Begeleid door het Oldambtster gelegenheidskoor en lokale dansers en blazers nemen we afscheid van het ‘oude Oldambt’. Van hoe het altijd is gegaan en van wat ons tegenhoudt om te veranderen. 

Aangekomen in De Wilgenborg nemen acteurs en muzikanten je mee in een wervelende en ontroerende voorstelling waarin verschillende visies op de toekomst van het gebied de revue passeren. 

Het voelt misschien als een ver-van-je-bed-show, al dat gedoe en gepraat over klimaatverandering. Over de natuur, biodiversiteit, armoede en boze boeren. Wat heeft dat met jou te maken? Aan de andere kant: waarom zouden alleen de ‘hoge heren’ beslissen over hoe het er hier in de toekomst aan toegaat? 

Want wat een prachtplek is het Oldambt! Met z’n uitgestrekte velden, de meren om zomers in te zwemmen, de zee die onzichtbaar vlakbij is.

Hoe zorgen we voor deze plek zonder daarbij alleen te willen behouden wat niet meer werkt, maar door juist te kijken naar nieuwe mogelijkheden? Welke kansen liggen er en wie kan er meedoen? Alleen als we onze rol van doener weer in durven te nemen zorgen we samen voor een natuur-rijke toekomst voor ons Oldambt. 

Data en tijden

Vrijdag en zaterdag 6,7, 13, 14, 20 en 21 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. 

Kaartverkoop
Volwassenen: € 17,50
Jongeren (t/m 25 jaar): € 12,50
Kijk op www.groningsvuur.nl.


algemene info
Gronings Vuur reist vijf jaar lang door de provincie Groningen, van gemeente naar gemeente. De verhalen die lokaal leven, vormen de basis voor het maken van een theatrale productie. Isil Vos is de artistiek projectleider in het Oldambt. Samen met haar team én met hulp van inwoners van de gemeente maakt zij het artistieke programma Onze Grond. De voorstelling Tot op de Bodem is hier een onderdeel van.