Ga naar de inhoud

Tim Hofman

Interview en signeersessie


van der Velde Akerkhof

Van der Velde Akerkhof

Akerkhof 45-47, Groningen

0,-


za, 29 jun. - 15.30


Tim Hofman komt naar Van der Velde boeken Groningen, A-kerkhof! Zaterdag 29 juni is hij bij ons te gast vanaf 15.30 uur. Merel Jacobs interviewt hem over zijn nieuwe boek Goede moed en er is ruimte voor vragen uit het publiek! Daarna start de signeersessie. 

N.B. Als je graag bij het interview aanwezig wilt zijn, kom dan op tijd! Er is een beperkt aantal plekken.

Tim Hofman heeft zich in zijn tien jaar als onderzoeksjournalist en programmamaker van onder andere BOOSPak De Macht en Over Mijn Lijk steeds beziggehouden met de vraag: Als we ervoor zorgen dat angst een minder grote rol speelt in ons bestaan, welke ruimte levert dat dan op?

Goede moed

In Goede moed onderzoekt en bespreekt Tim Hofman angsten die onze samenleving stevig in de weg zitten. Hij zoomt in op onze persoonlijke angsten en overwegingen; waarom zijn we zo verslaafd aan persoonlijke groei, en is stilstand echt zo eng? Is deugen misschien niet zo spannend als men doet lijken? En hoe ga je om met faalangst (bijvoorbeeld als John de Mol op je zit te wachten)?

Daarnaast zoomt hij uit, om zo onze maatschappij met een kritisch oog te bekijken. Want wat brengt bange politiek eigenlijk teweeg? Hoe gaan we met z’n allen door met vechten voor waar we voor staan als we daarbij voortdurend verbale klappen ontvangen, bijvoorbeeld op sociale media? En is de dood toch niet een verre vriend, in plaats van een almaar aanwezige vijand?

Goede moed is een uitdaging om onszelf en onze omgeving eens te bekijken met frisse ogen, en te breken met vaste patronen en oude ideeën. Een boek gevuld met wat hoop en optimisme, maar ook met het nodige verzet tegen heersende opvattingen.

In de pers

‘Tim Hofman laat, als hij onrecht ruikt, niet meer los.’ de Volkskrant

‘Omroepen staan voor de taak de nieuwe mediacultuur waar Hofman de exponent van is, ruim baan te geven (…). Een mediacultuur waarin transparantie en ethiek hoger worden aangeslagen dan betovering en sterrendom.’ NRC

‘Hofman heeft laten zien welke potentie onafhankelijke journalistiek heeft buiten de traditionele mediakanalen om.’ Villamedia.nl