Ga naar de inhoud

Terug naar het begin


Terug naar het begin

Noord Groningen


vr, 20 mei - 20.00


De naam van het festival, Terug naar het begin, verwijst naar de vroegste geschiedenis van Nederland, die het beste te zien is in het historisch wierdenlandschap van de gemeente Eemsdelta. In het Groninger landschap zie je nog duidelijk terug hoe vroeger de zee veel dichterbij was…

Met de keuze uit drie verschillende startplekken, krijgt het festival dit jaar een iets andere opzet. Ook zijn er arrangementen samengesteld voor je TNHB-verblijf én is de programmapagina gevuld met nieuwe acts.

Om de bezoekersstromen beter te spreiden, kun je op zaterdag en zondag je ontdekkingstocht beginnen op één van de drie startplekken: Appingedam, Loppersum en Holwierde. Hier ruil je je ticket om voor een festivalbandje en staan er mooie acts op het programma! 

Bekijk het blokkenschema en de plattegrond op de website van het festival.

Literair

Op het programma staan tal van schrijvers en poëtische optredens. Zo presenteert Noordstaat in Krewerd een programma in het teken van de manifestatie Bitterzoet erfgoed. Deze editie presenteert Setareh Nafisi samen met haar nieuwe collectief een indrukwekkende poëtische show in de Jacobuskerk van Zeerijp. In de oude boomgaard De Luingahof in Bierum stap je in de audio-ervaring Inner Voice: een muzikale voorstelling over een vrouw die haar eigen stem lange tijd liet verstommen.

Met Edzard Mik (hoofdredacteur van De Gids) als curator, startte het festival dit jaar een nieuw schrijfproject. Vier auteurs lieten zich inspireren door de kenmerkende titel van ons festival: Terug naar het begin. Karin Amatmoekrim, Nisrine Mbarki, Sholeh Rezazadeh en Vamba Sherif treden allen op tijdens het festival.

Terug