Ga naar de inhoud

Spoken word van Eva Broekman


Noordelijk Scheepvaartmuseum en Noordstaat

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Brugstraat 24, Groningen


vr, 21 jan. - 12.30


Van woensdag 19 t/m vrijdag 21 januari organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum / Museum aan de A samen met Noordstaat kleine lunchoptredens van jonge upcoming artiesten uit Noord-Nederland in de sfeervolle museumwinkel aan de Brugstraat. Met een zelf meegebrachte lunch of koffie ‘to go’ kunnen bezoekers vanaf 12.30 uur een half uurtje gratis genieten van een dagelijkse portie verrassende cultuur.  

Reserveren is niet mogelijk en vol=vol. Er is plek voor 10 bezoekers (1,5 meter) per optreden. Met deze actie vragen het Noordelijk Scheepvaartmuseum en Noordstaat aandacht voor het spoedig, uiteraard volledig coronaveilig, heropenen van musea en culturele manifestaties in het belang van cultuur, kunst, educatie en het geestelijk welzijn van iedereen in Nederland. De Museumshop is gratis te bezoeken en is open van woensdag 19 t/m vrijdag 21 januari van 11.00 – 16.00 uur met coronacheck en mondkapje. 

De artiesten
Woensdag 19 januari bijt muzikant Alexander Moto het spits af met scherpe, eerlijke en reflectieve hiphop, begeleid door variërende beats en, speciaal voor deze intieme gelegenheid, zijn eigen pianospel. Donderdag 20 januari staat MAAIKE MARIA op het programma, het soort artiest dat je ontwapent en tegelijkertijd emotioneel uitdaagt. Engelachtig en sensueel, intrigerend maar toch herkenbaar, MAAIKE MARIA is het verfrissende geluid waarvan je niet wist dat je het nodig had! Spoken word artiest en danser Eva Broekman weet je vrijdag 21 januari met beeldende teksten en herkenbare anekdotes over de fijne, kleine dingen mee te nemen in haar verhaal. De optredens beginnen steeds om 12.30 uur.  

Noordstaat
Het is dé plek in het Noorden waar upcoming en startende artiesten versnellen en groeien in hun talent. Ze worden er gecoacht en gepromoot. Noordstaat heeft repetitie/studio faciliteiten en verbindt artiesten en acts aan podia en festivals. 

Museumwinkel
De museumwinkel heeft een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod van historische boeken, ansichtkaarten, Groningen-artikelen en prullaria met nu op heel veel artikelen een aantrekkelijke korting. De winkel is van woensdag 19 t/m vrijdag 21 januari van 11.00 – 16.00 uur geopend. Met de komende verandering van Noordelijk Scheepvaartmuseum naar Museum aan de A wordt het aanbod volledig aangepast.