Ga naar de inhoud

Spicy Sunday in Museum aan de A

Poëzie, verhalen, muziek en een werelds gerecht


Stichting Pittig Gekruid en Museum aan de A

Museum aan de A

Brugstraat 24, Groningen

5,-


zo, 28 jan. - 13.00


Tijdens de poëzieweek met als thema ‘thuis’ organiseert Stichting Pittig Gekruid samen met Museum aan de A op zondag 28 januari weer een Spicy Sunday. Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je luisteren naar poëzie en verhalen van vijftien Groningers met roots in Syrië, de Molukken, Indonesië, Suriname, de Antillen en Groningen. Om er een paar te noemen: schrijver en acteur Roger Goudsmit, spoken word artiest Cissy Joan, theatermaker Theo de Groot en rapper en spoken word artiest Mister Numz. Naast poëzie en verhalen uit verschillende windstreken is er ook lekker eten. De deelnemers bereiden zelf onder leiding van Groningse kok Charles Goudsmit een werelds gerecht. Samen eten klaarmaken en opeten is een eeuwenoude manier om te verbinden: de tuin met de keuken, de grond met het bord en mensen met elkaar. Turn Loose en Flat Carpet verzorgen de muziek. Locatie: Museum aan de A, Brugstraat 24, Groningen. Deelname is € 5 p.p. en aanmelden is niet nodig

Dichters en verhalenvertellers

Maar liefst vijftien, bijna allemaal Groningse, dichters en verhalenvertellers dragen voor uit eigen werk; Spoken word artiest Cissy Joan en dichter Charlton G. Marcos hebben beiden roots in de Antillen. Schrijver en acteur Roger Goudsmit is van Moluks Indo Afrikaanse afkomst en Soegiman Kromopawiro Javaans. De dichters Guillaume Pool, Eric Sweet en Rudo L. Walker zijn alle drie geboren in Suriname. Mietji Hully vertelt over de boven- en de benedenwereld en heeft net als rapper en spoken word artiest Mister Numz en dichter Gloria Lappya Molukse wortels. Dichter en docent Krista Middel, de jonge Syrisch-Groningse Mark Meri en kunstenares Loes de Hoog geven ook een performance. De jonge Leah Goudsmit heeft Indo-Afrikaanse wortels en Groninger pur sang Theo de Groot, theatermaker en docent in de Groninger taal-letterkunde, sluit de rij. De presentatie is in handen van Charles Goudsmit.

Poëzieweek

De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen. Tijdens Poëzieweek 2024 worden grote en kleine huizen in gedichten gebouwd. Poëzie kan mensen verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warm thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie. Poëzieweek 2024 is een initiatief van Poëziecentrum en Poetry International met veel partners: poezieweek.com.

Werelds gerecht

Vegetarisch gerecht met couscous, kikkererwten en verse lokale groenten en specerijen van veel verder weg.