Ga naar de inhoud

Signeersessie Marjolijn van Heemstra

Maand van de filosofie 'Wat is ruimte waard'


Van der Velde Assen

Van der Velde

Kruisstraat 30-34, Assen

0,-


do, 13 apr. - 15.00


In het kader van de Maand van de Filosofie is op donderdagmiddag 13 april Marjolijn van Heemstra, schrijfster van het Essay van de Maand van Filosofie, bij ons te gast. Van 15.00 uur tot 17.00 uur is Van Heemstra bij ons te gast om onder andere haar essay Wat is ruimte waard te promoten en signeren.  

April is de Maand van de Filosofie. Jaarlijks worden in april door heel Nederland en Vlaanderen filosofische nachten, programma’s, lezingen, debatten en festivals georganiseerd rondom het thema van de Maand van de Filosofie. In dit kader verschijnt er elk jaar tevens een nieuw filosofisch essay en een filosofisch kinderboek. De Socratesbeker wordt uitgereikt aan het beste filosofieboek van het afgelopen jaar, eens in de twee jaar worden een nieuwe Denker des Vaderlands en jaarlijks De Jonge Denkers uitgeroepen. 

Wat is ruimte waard  

In de ruimte lonkt het nieuwe goud. Waar vroeger verre landschappen gekoloniseerd werden, zijn nu planeten aan de beurt. Miljardairs lanceren de ene raket na de andere, er zijn plannen voor mijnbouw op asteroïden en voor een tankstation op de maan voor wie op doorreis is naar Mars.  Maar ten koste van wat? In dit boek neemt Marjolijn van Heemstra je mee naar de vertes die rijk maken en toont ze de verarming die dat tegelijkertijd teweegbrengt.
Schrijver, dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra schrijft voor De Correspondent over ruimte en ruimtevaart. Van haar laatste boek In lichtjaren heeft niemand haast zijn 17.500 exemplaren verkocht. 

Aansluitend op deze signeersessie kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de lezing die Van Heemstra later op deze dag zal verzorgen als onderdeel van de lezingencyclus van Oecumenisch Leerhuis Assen.  Datum: Donderdag 13 april /Tijd: 19:45 – 21:45 / Opstandingskerk Wilgenbeemd 2, Assen / Voor meer informatie zie: https://www.leerhuisassen.nl/agenda.html. Wij zijn dan ook weer van de partij met een goed gevulde boekentafel.  

Marjolijn van Heemstra (1981) is schrijver, dichter en theatermaker en al jarenlang gefascineerd door de ruimte en ruimtevaart. Haar roman En we noemen hem werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en in acht talen vertaald. Ook haar laatste boek In lichtjaren heeft niemand haast kon rekenen op veel waardering. Dit jaar wordt het essay uitgegeven in samenwerking met De Correspondent