Ga naar de inhoud

Schwob Young over ‘School voor zotten’ van Sasja Sokolov

Met Ranne Hovius en Bonnie van der Velde


Schwob Young Noord & Van der Velde

van der Velde Akerkhof

Akerkhof 44-47, Groningen

0,-


wo, 24 mei - 19.30


De láátste Schwob Young Noord-bijeenkomst komt eraan…

In de huiskamerachtige setting van de boekhandel bespreken we op de avond van 24 mei 2023 de roman School voor zotten van de Russische auteur Sasja Sokolov. Dat doen we allereerst met psychologe Ranne Hovius, die tevens over psychiatrie schrijft, want de roman speelt zich af in een psychiatrische instelling. Onze tweede gast is Bonnie van der Velde. Zij heeft jarenlang in Rusland gewoond en heeft een passie voor het land, de cultuur en de taal. Het belooft dus een boeiende avond te worden, met na afloop ruimte om bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Over School voor zotten:

School voor zotten is in de eerste plaats het verhaal van een ongewone held, een jonge bewoner van een inrichting voor geestelijk gehandicapten. De jongen probeert in het reine te komen met de dood van zijn dierbare mentor en met zijn onbeantwoorde liefde voor zijn lerares. Zijn herinneringen aan jeugdzomers vallen samen met het heden: de doden zijn nog in leven en de geliefde is alom aanwezig. School voor zotten laat zich eveneens lezen als een metafoor voor het leven in de Sovjet-Unie, of Poetins Rusland waar outsiders en dissidenten in psychiatrische inrichtingen of kampen worden opgesloten. En waar leven en liefde ondanks dictatuur doorgaan. Afwisselend lyrisch en filosofisch, geestig en verbijsterend doet School voor zotten alle verwachtingen die je aan een roman verbindt teniet.’ (bron: www.schwob.nl)

Het boek gelezen hebben is leuk, maar niet noodzakelijk!

In het kort

Boek: School voor zotten, Sasja Sokolov

Sprekers: Ranne Hovius en Bonnie van der Velde

Datum: woensdag 24 mei 2023

Tijd: 19:30 – 21:30 uur

Locatie: Boekhandel Van der Velde, locatie Akerkhof

Aanmelden: Kan gratis door te mailen naar akerkhof@vanderveldeboeken.nl.

LET OP: Schwob Young Noord is bedoeld voor jongeren tot 35 jaar. Bent u ouder dan 35 jaar? Kijk dan eens op https://www.schwob.nl/agenda/ voor tal van andere activiteiten.