Ga naar de inhoud

Schwob Young over ‘Kitchen’ van Banana Yoshimoto

met Maarten Liebregts en Edward van de Vendel


Schwob Young

Van der Velde, Akerkhof

Akerkhof 45-47, Groningen

0,-


di, 25 apr. - 19.30


In de huiskamerachtige setting van de boekhandel bespreken we op de avond van dinsdag 25 april 2023 de roman Kitchen van de Japanse auteur Banana Yoshimoto. Dat doen we allereerst met vertaler Maarten Liebregts. Onze tweede gast is jeugdboekenauteur Edward van de Vendel. Hij houdt zich in zijn werk in het bijzonder bezig met de representatie van de LHBTIQ+ community. Het belooft dus een leerzame avond te worden, met na afloop ruimte om bij te praten.

Over Kitchen:

‘De jonge Mikage heeft haar grootmoeder, haar laatste bloedverwant, verloren en is nu op zichzelf aangewezen in de grote stad. Ze slaapt elke dag op de keukenvloer, totdat ze door de familie Tanabe, die haar oma heeft gekend, wordt opgevangen. In dit betoverende debuut uit de jaren tachtig schrijft de Japanse literaire superster Banana Yoshimoto taboedoorbrekend over gender en spreekt zij met haar beschrijvingen van jonge stedelingen nog steeds een groot publiek aan.’ (bron: www.schwob.nl)

Het boek gelezen hebben is leuk, maar niet noodzakelijk!

In het kort

Boek:                    Kitchen, Banana Yoshimoto

Sprekers:            Maarten Liebregts en Edward van de Vendel

Datum:                dinsdag 25 april 2023 (dus NIET 26 april, zoals eerder werd aangekondigd!)

Tijd:                       19:30 – 21:30 uur

Locatie:                Boekhandel Van der Velde, locatie Akerkhof

Aanmelden:      Kan gratis door te mailen naar akerkhof@boekhandelvandervelde.nl

LET OP: Schwob Young Noord is bedoeld voor jongeren tot 35 jaar. Bent u ouder dan 35 jaar? Kijk dan eens op https://www.schwob.nl/agenda/ voor tal van andere activiteiten.