Ga naar de inhoud

Schwob Young over ‘De vrouw van Martin Guerre’ van Janet Lewis


Schwob Young en Boekhandel van der Velde

Van der Velde, locatie Akerkhof

A-Kerkhof 45-47, Groningen


wo, 20 apr. - 19.30


Schwob is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds dat elk jaar een twintigtal recent uitgegeven literaire klassiekers uit de wereldliteratuur selecteert.

Het gaat om recente herontdekkingen, vertaalde meesterwerken die enorm populair en gewaardeerd zijn in andere landen, maar vreemd genoeg niet (meer) in Nederland verkrijgbaar zijn.

Kortom: de mooiste boeken die u nog niet heeft gelezen!

De vrouw van Martin Guerre is een van deze boeken. Auteur Janet Lewis (1899-1998) werkte gedurende meer dan zestig jaar in Californië aan een indrukwekkend oeuvre,

bestaande uit poëzie en verhalenbundels, romans, libretti en kinderboeken. Een serie van drie novelles over waargebeurde, beruchte rechtszaken (waarvan De vrouw van Martin Guerre de eerste is)

wordt gezien als haar meesterwerk. Tegen de achtergrond van deze rechtszaken stelt Lewis morele vragen over verantwoordelijkheid, liefde en geloof.

Op 20 april zal Mathijs Deen, Schwob-ambassadeur van De vrouw van Martin Guerre, in gesprek gaan over dit boek met student Nederlands (bachelor) en rechten (researchmaster) Jamie Breedeveld.

De avond wordt ingeleid door Janine R. Mooij, docent schriftelijke communicatie aan de Hanzehogeschool. Er is natuurlijk tijd voor vragen en opmerkingen, waarna we nog zullen napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

De avond wordt in het kader van Schwob Young georganiseerd en is dus geschikt voor jongeren, maar uiteraard zijn onze minder jonge bezoekers ook zeer welkom. Het boek van tevoren lezen is leuk, maar niet strikt noodzakelijk. Wegens een beperkt aantal plaatsen is reserveren wel noodzakelijk. Dit kan door te mailen naar E-mail akerkhof@boekhandelvandervelde.nl, ons te bellen op (050) 312 55 93 of langs te komen in de winkel.

Wij hopen u op woensdag 20 april te verwelkomen in onze winkel om deze mooie klassieker te bespreken.