Ga naar de inhoud

Schrijfcursus ‘Herinneren is werk in uitvoering’


Robertine Romeny

De Blauwe Schuit

Warfstraat 1, Winsum


vr, 16 sep. - 10.00


vr, 21 okt. - 10.00


vr, 18 nov. - 10.00


Een nieuwe jaarcursus autobiografisch schrijven begint op 16 september in De Blauwe Schuit in Winsum: ‘Herinneren is werk in uitvoering’. Onder leiding van docente Robertine Romeny gaan de deelnemers iedere maand een dag schrijven over hun leven.

‘Ik heb door de valleien van mijn herinneringen gereisd en heb ijkpunten ontdekt die mij gevormd hebben.’ zegt deelneemster Mary.

Iedere dag brengt nieuwe ervaringen die de gebeurtenissen uit het verleden in een ander licht zetten. Door de afstand in de tijd en door vanuit verschillende perspectieven naar belevenissen te kijken, komen vergeten verhalen weer tevoorschijn.

Wil je het ook ervaren? In deze cursus ga je een jaar lang schrijven over je leven. Door te kijken met de wijsheid van ‘nu’ naar ‘toen’ vallen de puzzelstukjes van je leven op hun plaats.

Creatieve bronnen

De deelnemers boren hun creatieve bronnen aan en verbinden zich tegelijk op een dieper niveau met hun leven. Je hoeft geen ervaring met schrijven te hebben en het gaat er niet om ‘mooi’ te schrijven. De cursisten krijgen manieren aangereikt om hun geheugen aan te spreken en om voorvallen uit hun leven te beschrijven. Hoe kun je bijvoorbeeld je zintuigen inzetten om gebeurtenissen op te roepen? Ook het herkennen van rode draden en levensthema’s staat op het programma.

Deelnemers over deze cursus:

  • Ik heb genoten van de prachtige opdrachten.
  • Mooi evenwicht tussen lichtheid en ernst.
  • Mijn schrijfmotortje is op gang gekomen.
  • Ik weet nu wie ik ben en wat mij te doen staat.
  • Deze cursus werkte verdiepend in mijn herinneringen. De zwaarte ging eraf.

Informatie en aanmelding
Robertine Romeny, 06 27 23 23 57
roromeny@gmail.com

www.robertineromeny.nl