Ga naar de inhoud

Schrievers in kerke

Open Monumentendag


Open Monumentendag - Comité Groningen

Doopsgezinde kerk

Oude Boteringestraat 33, Groningen


za, 09 sep. - 13.00


Op zaterdag 9 september dragen Groningstalige schrijvers Eltje Doddema, Aly Freije en Ingeborg Nienhuis in de Doopsgezinde Kerk in de binnenstad van Groningen voor uit eigen werk. Er wordt opgetreden om 13.00, 14.00 en 16.00 uur.

Eltje Doddema is muzikant, singer-songwriter, tekstdichter-componist, spreker, presentator en pleitbezorger van de Groninger taal.

Aly Freije is dichter en docent schrijven aan de Schrijversvakschool Groningen. Ze schrijft in het Nederlands en in het Gronings. Ze won de Freudenthal-prijs voor Nedersaksische literatuur 2008. Werk van haar verscheen ook in diverse bloemlezingen en verzamelbundels.

Ingeborg Nienhuis schrijft verhalen in de Groninger taal en in het Nederlands. Haar Groningstalig debuut Schoem of De Voarende Zoltkamper (t Grunneger Bouk standoardtoal, 2020) werd genomineerd voor Beste Groninger Boek, en ook haar Nederlandse debuut Randfiguren (Ambilicious, 2021) werd goed ontvangen. In 2022 won de schrijfster de Nedersaksische schriefwedstried in Drenthe.