Ga naar de inhoud

Sanne Rooseboom over het Kinderboekenweekgeschenk

Kinderboekenweek


Van der Velde, A-kerkhof

van der Velde, A-kerkhof

A-kerkhof 45-47, Groningen

0,-


zo, 15 okt. - 15.00


Sanne Rooseboom, de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk, komt bij ons langs in de winkel op zondag 15 oktober! Van 15.00 – 16.30 uur vertelt ze over haar boek Ravi en de laatste magie, leest ze eruit voor en natuurlijk gaat ze hem ook signeren! Kom jij ook?

Over Sanne Roosenboom

Sanne Rooseboom (1979) debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn. In 2022 verscheen haar lovend onthaalde jeugdroman Mot en de metaalvissers.

Over het Kinderboekenweekgeschenk

Ravi en de laatste magie is het Kinderboekenweekgeschenk van 2023! In de flat waar Ravi (11) sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

Illustraties in het Kinderboekenweekgeschenk zijn van Sophie Pluim.