Ga naar de inhoud

Sacha Bronwasser bij Flanor


Literaire Studentenvereniging Flanor

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

12,50


do, 12 okt. - 20.00


Op donderdag 12 oktober is schrijfster Sacha Bronwasser, schrijfster van het succesvolle boek Luister, te gast bij de literaire Studentenvereniging Flanor. De bijeenkomst is ook toegankelijk voor niet-leden. De avond begint om 20 uur en vindt plaats in het Forum. Kaarten zijn hier te verkrijgen.


Namens Godert Walter zal Flanor een boekentafel verzorgen.

Sacha Bronwasser
Sacha Bronwasser (54) is kunsthistoricus en schrijver. Na een lange loopbaan als kunstjournalist (voor o.a. de Volkskrant) debuteerde ze in 2019 met de roman Niets is gelogen. In februari dit jaar verscheen de roman Luister, die met positieve recensies overladen werd. Het boek beleeft inmiddels zijn veertiende druk en de vertaalrechten zijn verkocht aan vier taalgebieden (waaronder de Engelse wereldrechten).

Het boek
Onweerstaanbaar beschrijft Sacha Bronwasser het Parijse leven in een roman die tot nadenken stemt. Bronwasser wekt Parijs tot leven in deze sterke roman over een au pair. Soepel en trefzeker voert ze de spanning op. – 5 sterren, de Volkskrant
Het nieuws reisde snel, zoals dat soort nieuws doet. Ik wist dat het ook over jou ging zodra het eerste bericht uit Parijs kwam. Bijna zes jaar geleden nu, op een vrijdag de dertiende. Een datum als een slechte grap. Online meldden allerlei mensen zich ‘veilig’. Vrienden, een nichtje, een ver familielid. Oud-studiegenoten, mijn eigen oud-leerlingen. Exposanten van de fotobeurs, je vakgenoten. Anderen, vage kenissen: het verbaasde me hoeveel bekenden aan de rand van het wereldtoneel rondhingen. Jij was daar ook, Flo, en op jouw profiel bleef het stil. Akelig stil, zegt men dan.
Luister, de tweede roman van Sacha Bronwasser, neemt de lezer mee naar het Parijs van de jaren tachtig en nu, in een zinsbegoochelende zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld.