Ga naar de inhoud

Rodaan Al Galidi – Hoe ik talent voor het leven kreeg

Let's Gro


Forum & Gemeente Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

0,-


vr, 03 nov. - 15.00


Een getuigenis van de uitdagingen en obstakels die asielzoekers tegenkomen tijdens hun verblijf in Nederland.

De lezing van schrijver en dichter Rodaan Al Galidi biedt een waardevol inzicht in het leven van iemand die in afwachting is van een verblijfsvergunning in Nederland. Zijn verhaal is een getuigenis van de uitdagingen en obstakels die asielzoekers tegenkomen tijdens hun verblijf in Nederland, met name de kafkaëske bureaucratie en lange wachttijden.

Rodaan Al Galidi kwam in 1998 in Nederland terecht en vroeg hier asiel aan. Zijn persoonlijke achtergrond als vluchteling uit Irak geeft zijn verhaal een diepgaand perspectief. Zijn keuze om de Nederlandse taal te leren door te schrijven en dichten toont hoe kunst en creativiteit een krachtige uitlaatklep kan zijn voor mensen in moeilijke situaties.

Het feit dat hij negen jaar, negen maanden, een week en drie dagen in een asielzoekerscentrum heeft doorgebracht, onderstreept de schrijnende realiteit van veel asielzoekers. Het maakt duidelijk dat het wachten op een verblijfsvergunning niet alleen een kwestie is van maanden, maar soms jaren kan duren. Dit geeft de luisteraars meer begrip van de mentale en emotionele belasting die dit met zich meebrengt.

De lezing van Rodaan Al Galidi belooft niet alleen een indrukwekkend verhaal van persoonlijke veerkracht en doorzettingsvermogen, maar ook een kans om onze eigen samenleving, en hoe we omgaan met asielzoekers, opnieuw te overdenken.  

Let’s Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op 3, 4, en 5 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.