Ga naar de inhoud

Rima Orie bij Flanor


Literaire Studentenvereniging Flanor

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

12,50


di, 09 apr. - 20.00


Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 200 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. 

Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen en andere gezellige activiteiten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!

Rima Orie is schrijver van Nederlandse YA fantasy. In 2018 werd ze met haar boek, De Zwendelprins, de winnaar van de Moon YA Contest waarmee ze een uitgeefcontract binnenhaalde. In 2022 bracht ze haar tweede boek uit, In het vervloekte hart, een horror fantasy boek dat zich afspeelt in een fictief land geïnspireerd door koloniaal Suriname. In het vervloekte hart won in 2023 de prijs voor het beste Boek voor Jongeren en zal in juni verschijnen op de Engelse markt. 

Rima’s werk is vol spanning, magie en fantastische avonturen, maar behandelt ook altijd thema’s als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme.

Flanor

Een kop thee, een lekker zittende stoel en een goed boek. Het woord ‘literair’ heeft veel betekenissen binnen Flanor. Fantasyboeken, coming-of-age-verhalen, graphic novels, maar ook hoogstaande Nederlandsche schrijverij of obscure literatuur van verre plekken, het wordt allemaal gelezen binnen Flanor. Laat je niet afschrikken door aantallen pagina’s of schrijvers met lange namen. Lezen is voor iedereen! 

Voor wie niet genoeg kan krijgen van lezen en schrijven nodigt Flanor elke maand een spreker uit. Tot nu toe ontvingen we schrijvers als Buddy Wakefield, Jeff Vandermeer, Jan Terlouw, Ronald Giphart, Raoul de Jong, Remco Campert, Hanna Bervoets, Jacques Vriens, Connie Palmen, John Flanagan en vele anderen.