Ga naar de inhoud

Renée Luth – Wat als woorden bloeien

Let's Gro


Forum & Gemeente Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen


za, 04 nov. - 16.30


Tijdens let’s Gro vertelt Renée Luth in woord en beeld over Green Poetry.

Voormalig stadsdichter Renée Luth is momenteel bezig om samen met bewoners van Paddepoel een wijkgedicht te maken. In het voorjaar van 2024 gaat dit gedicht (of delen daarvan) op een plek in de wijk uitgevoerd worden in levend groen: letters en woorden die bloeien en groeien. Letters en woorden die bijvoorbeeld gevormd worden door groene graffiti op muren of door het planten van bollen, zaaien van bloemen en het maaien van gras. Green Poetry dus.

Tijdens let’s Gro vertelt Renée in woord en beeld over dit bijzondere project. Houd je van (biologisch) tuinieren, kunst, poëzie? Dan is dit echt wat voor jou! 

Op zondag 5 november geeft Renée Luth de workshop ‘Maak een gedicht over jouw toekomst van Groningen.’ Leuk voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar.

Let’s Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op 3, 4, en 5 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.