Ga naar de inhoud

Presentatiemoment Wijkdichter Lewenborg


Vrijdag in de buurt

Het Dok

Kajuit 4, Groningen

0,-


za, 11 mei - 13.00


Lewenborg heeft een wijkdichter: Ronald IJpma. In zijn rol als wijkdichter zal Ronald onder andere schrijven over de wijk en betrokken zijn bij activiteiten rondom poëzie. Tot voor kort had Lewenborg nog geen wijkdichter; Ronald heeft nu de primeur om hiermee te beginnen. Zaterdag 11 mei wordt de wijkdichter aan de wijk voorgesteld in Het Dok, Lewenborg.

Ronald IJpma vervult deze rol voor minstens één jaar. Als wijkdichter zal Ronald gedichten schrijven en voordragen over onderwerpen die spelen in de wijk. Daarnaast zal hij betrokken zijn bij het organiseren van activiteiten rondom poëzie en spoken word.

In zijn dagelijks leven is Ronald werkzaam als buschauffeur bij Qbuzz. Hij heeft zelfs een rap geschreven over zijn leven en werk als buschauffeur. Poëzie is diep verweven in Ronalds leven. Hij heeft al samengewerkt met Forum om zijn taalkunst te gebruiken om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken, ook verzorgt hij lessen Spoken Word voor asielzoekers.

Nu brengt Ronald zijn poëzie naar Lewenborg. Maak kennis met hem tijdens het presentatiemoment op 11 mei. Cultuurcoach Michiel stelt hem om 13.00 uur officieel voor aan de wijk. Tijdens de presentatie kom je te weten wat Ronald zoal gaat doen voor de wijk en kun je natuurlijk kennismaken met zijn poëzie. Tevens staat er een leuke verrassing op de planning.

Presentatiemoment Wijkdichter Ronald IJpma

Datum: Zaterdag 11 mei
Tijd: 13.00 uur
Locatie: Het Dok, Kajuit 4 te Groningen

Over Ronald IJpma

Ronald IJpma (Groningen, 19 maart 1985). Vanaf jongs af aan is Ronald al aan het schrijven en filosoferen. Dit resulteerde op jonge leeftijd al in poëtische dichtvormen. Vanwege zijn creatieve karakter en explosieve energie voelde hij zich vaak ongehoord. Als stotterende ADHD’er bracht hij op jonge leeftijd zijn taalkunst maar moeilijk aan het oor. Dit weerhield hem echter niet om te blijven filosoferen en schrijven. Ritmisch, poëtisch en on point weet hij tegenwoordig zijn vaak diepgaande Multi gelaagde en rakende teksten te verwoorden. Dichtvormen, spoken word, poëzie en muziek zijn een terugkeren en altijd aanwezig fenomeen in zijn leven.

Over VRIJDAG in de Buurt

VRIJDAG in de Buurt stimuleert kunst en cultuur in de wijken, buurten en dorpen van Groningen, zodat Groningen nóg leuker wordt om te wonen! Kunst en cultuur ervaren en maken heeft tal van positieve effecten op mensen en de samenleving. Door in te zetten op leefbaarheid en verbinding en bieden we alle inwoners een grotere kans om gelukkig te worden. VRIJDAG in de Buurt is onderdeel van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.