Ga naar de inhoud

Première Tuut Tuut Kwantumschuim van Joost Oomen & Kruidkoek


Explore the North

Westerkerk

Bagijnestraat 59, Leeuwarden


za, 12 mrt. - 20.00

13,49


Dinsdag 22 februari, kwam Joost Oomens nieuwe boek Visjes – Een avontuur op Salina uit bij Uitgeverij Querido. Een mooie gelegenheid om te vertellen over de voorstelling Tuut Tuut Kwantumschuim van Joost Oomen & Kruidkoek, die bij Explore the North in première gaat.

Op zaterdag 12 maart 20:30 uur kun je deze Explore the North-productie voor de allereerste keer zien in De Westerkerk in Leeuwarden. Ook presenteert Joost dan, voorafgaand aan de voorstelling zijn boek Visjes bij ons. Vandaag gaat de kaartverkoop van start. Voor € 12,50 zie je de première van de voorstelling én de boekpresentatie van Visjes.

Tuut Tuut Kwantumschuim is een voorstelling over de ruimte. Of preciezer, een voorstelling over de ruimte waar de mens niet aanwezig is. Over ongeveer 5 miljard jaar is het waterstof in de kern van de zon op en als gevolg daarvan zal de zon zover opzwellen dat de aarde verzwolgen wordt. Als mens hebben we de keuze om samen met de aarde ten onder gaan of om voor dit moment ons zonnestelsel te verlaten. Zeker is in ieder geval dat de mens zich over 5 miljard jaar niet meer hier bevindt. Dat verlaten zonnestelsel is het startpunt van deze voorstelling.

Tuut Tuut Kwantumschuim probeert de ervaring van de grootste en de kleinste natuurkundige processen te ontsluiten voor jou als publiek. Waar echte sterrenkundigen wiskunde gebruiken om deze processen te beschrijven, gebruiken Kruidkoek en Joost Oomen taal en muziek. Het resultaat is een voorstelling die niet uitlegt hoe het werkt, maar laat voelen hoe het is om bij de grote verschuivingen in het heelal aanwezig te zijn.

De poëtische muziektheatervoorstelling Tuut Tuut Kwantumschuim is de tweede productie die Joost Oomen & Kruidkoek maken met Explore the North. Na de première is de voorstelling net als Vruchtjes Eten op verschillende plekken in het land te zien. Maar je ziet hem dus als allereerste in De Westerkerk op zaterdag 12 maart. Ben je erbij?