Ga naar de inhoud

Poëzie in de Kathedraal


WP99

Sint-Jozefkathedraal

Radesingel 4, Groningen

0,-


do, 25 jan. - 14.00


Dichtgroep WP99 heeft voor haar optreden op de landelijke Gedichtendag op donderdag 25 januari de beschikking gekregen over een wel heel bijzondere locatie:

de Sint-Jozefkathedraal aan de Radesingel in Groningen.

De kerk is van zichzelf al poëzie met de gebrandschilderde ramen, de beelden, de verscholen nissen, de kaarsen. Elke dag klinken hier liederen en gebeden.

De dichters Liesbeth Cavé, Ânne de Jong, Anna van der Laan, Nina Werkman en Atze van Wieren zijn verguld met deze hen door plebaan Rolf Wagenaar geschonken mogelijkheid.

Als gastdichter treedt op Ronald Ohlsen, de vroegere stadsdichter van Groningen.

Zij zullen hun gedichten brengen, maar er zal niet alleen poëzie te beluisteren zijn, maar ook muziek zal klinken. Hoe kan het anders in zo’n omgeving! De luisteraars krijgen een mooie mix voorgeschoteld. In ieder geval speelt Gertie Bruin op accordeon bij de ‘bietengedichten’ van Atze en wordt Liesbeth terzijde gestaan op de natuurtonenfluit door Gooyke van der Schoot. Aan de verdere muzikale invulling wordt nog gewerkt.

Op donderdag 25 januari kunt u vanaf 14.00 uur binnenlopen om u te laten verkwikken door sprekende verzen en muzikale composities.

Wij zullen tot ongeveer 16.30/17.00 uur voor u optreden. U kunt gaan en komen wanneer u wilt.

Er is een verkooptafel waar de bundels van de dichters te koop liggen.

Wij zien uit naar uw komst in deze sfeervolle ambiance.

Dichtgroep WP99