Ga naar de inhoud

Podcastfestival

Maarten van Gestel over 'De schrik van Roden'


Podcastfestival

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

0,-


za, 24 sep. - 13.00


Op 24 september strijkt het Podcastfestival neer in Groningen. Met een podcasttheatershow, een luisterinstallatie en makers uit het noorden! Het programma overdag is gratis te bezoeken. 
Check podcastfestival.nl voor meer informatie en de rest van het programma in de overige steden. 

Interview met Maarten van Gestel – 13:00-13:45

Trouw-journalist Maarten van Gestel gaat in de podcast De schrik van Roden op zoek naar Jacob Luitjens, een van de laatste oud-nsb’ers van Nederland. Op het Podcastfestival interviewen we hem over het maakproces en wat zijn volgende stappen in de podcastwereld zullen zijn. 

Workshop: Help, ik wil een podcast maken! (voor jongeren) – 13:30-15:30 uur

In deze interactieve workshop leer je de basisbeginselen van podcasting: waar moet je vooraf over nadenken en hoe maak je een mooie opname? Je gaat gelijk aan de slag: we hebben een podcast nodig voor het podcastfestival en wel direct! Aan het einde van de workshop staat jullie eerste podcast klaar om gepubliceerd te worden.

De workshop is gratis, maar meld je graag van tevoren even aan door een mailtje te sturen.

AANMELDEN

Parels uit het Noorden – 16:00-17:00 uur

Welke podcasts door makers uit het Noorden mag je dit jaar absoluut niet missen? We spreken podcastmakers die recent een mooie podcast hebben gepubliceerd of wiens podcast binnenkort verschijnt. Zo lichten we tipjes van de sluiers van tuinierpodcasts, een serie over jongeren in het bevingsgebied en een verhaal over Project X in Haren.

Ben je zelf maker? Dan is dit je kans om andere verhalende podcastmakers uit het noorden te ontmoeten!