Ga naar de inhoud

Patricia Snel over ‘De vondeling van Veenhuizen’


Van der Velde Assen

Van der Velde

Kruisstraat 30-34, Assen


zo, 28 apr. - 14.00


Zondag 28 april van 14.00 – 16.00 uur vertelt Patricia Snel bij Van der Velde Boeken Assen over haar nieuwe boek De Vondeling van Veenhuizen. De toegang voor deze lezing is gratis en aanmelden is gewenst (via assen@vanderveldeboeken.nl of aan de kassa).

Patricia Snel (1967) groeide op in Gouda en studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en kunstgeschiedenis. De expat betekende haar doorbraak als thrillerschrijver. Het boek stond wekenlang in de Bestseller 60 en werd een van de bestverkochte thrillers van 2013. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaaimaneilanden keerde ze in 2016 terug naar Amsterdam. Om onderzoek te doen naar het verhaal van Karel en Lize voor De Vondeling van Veenhuizen verbleef Patricia Snel een aantal maanden in Veenhuizen.

De adembenemende historische roman De vondeling van Veenhuizen van bestsellerauteur Patricia Snel begint in Amsterdam, 1824. Wezen Karel en Lize stappen op een beurtschip op weg naar Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd staan ze er helemaal alleen voor. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline, en de twee kunnen maar moeilijk wennen. Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje sluiten, wordt hun leven in de barre omstandigheden iets makkelijker. Samen maken ze een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen…

Patricia Snel stuitte op het waargebeurde, opgetekende verhaal van Karel en Lize Muller en vormde dit bijzondere stukje Nederlandse geschiedenis op invoelende wijze om tot De vondeling van Veenhuizen: een roman over vriendschap, veerkracht en de hoop op een beter leven. Voor de lezers van Het pauperparadijs en Simone van der Vlugt.

‘Patricia Snel weet hart en hoofd te raken in dit ontroerende en spannende historische verhaal.’ − Susan Smit