Ga naar de inhoud

Onder de vulkaan

Met Arthur Japin, Nina Polak en Dianne Bakker


Stichting Square Web

Grand Theatre

Grote Markt 35, Groningen

10,-


zo, 12 mrt. - 15.00


Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar. Onder de Vulkaan: de uitbarsting waarop je zit te wachten.

Verzonnen familie
is het thema van aflevering #4 van seizoen 5

Mijn verzonnen familie is de titel van een rijk geïllustreerd schrijversalbum dat Arthur Japin mocht samenstellen ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als schrijver. In het najaar verscheen zijn nieuwste roman Wat stilte wil. Met Japin wandelen we door zijn wonderlijke leven waarin de fantasie belangrijker is dan de werkelijkheid. 

Groningen is goed te herkennen in Buitenleven van Nina Polak, de roman die vorig jaar tot het Regenboogboek van het Jaar werd uitgeroepen. Twee vrouwen gaan op het platteland wonen. Rivka, de schrijfster van het stel, lijkt te kunnen profiteren van de rust, maar als ze merkt dat het Pieterpad langs hun huis loopt, is de plek minder idyllisch.

Kunstenaar Dianne Bakker bouwt in haar tekeningen en collages een heel eigen wereld, (die doorgaans weinig paradijselijk is). Aan de hand van godsdienstige en filosofische teksten creëert ze een nieuwe werkelijkheid met herkenbare elementen die door hun rangschikking opeens een andere betekenis krijgen. En die werelden van haar, die overtuigen!

zondagmiddag 12 maart 15.00 uur
Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
€10,00 (CJP/student €7,50)
Een productie van Stichting Square Web