Ga naar de inhoud

Oecumenische gedenkdienst Gronings ontzet

Met stadsdichter Myron Hamming


KVVV, GO350 en Stadspredikant Pieter Versloot

Martinikerk

Martinikerkhof 3, Groningen


zo, 28 aug. - 17.00


Enkele dagen na het ontzet van Groningen in 1672 besloten burgemeesters en raad van de Stad dat jaarlijks een “dank- en bededag” zou worden gehouden.

Voor het bestuur van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken (KVVV),  de Stichting Groningens Ontzet 350 (GO 350) en Stadspredikant Pieter Versloot vormt dit besluit aanleiding een feestelijke oecumenische gedenkdienst in de Martinikerk te Groningen te organiseren op zondag 28 augustus 2022, de dag waarop Stad en Ommelanden 350 jaar Groningens Ontzet vieren en herdenken.
Aanvang dienst: 17.00 uur.

Voorgangers in deze dienst zijn: stadspredikant ds. Pieter Versloot, ds. Marga Baas, ds. Tirtsa Liefting en de bisschop van Groningen-Leeuwarden Mgr. Dr. Ron van den Hout.

Muzikale medewerking wordt verleend door Eeuwe Zijlstra (orgel),  Jan Vermaning (trompet) en de Chr. Muziekvereniging “De Bazuin” uit Groningen o.l.v. Johannes Weening.

Carl von Rabenhaupt, destijds verdediger van de stad Groningen, treedt tijdens de dienst tevoorschijn uit de nevelen van het verleden en zal worden geïnterviewd door de kinderburgemeester van de gemeente Groningen Samuel van den Boom, terwijl stadsdichter Myron Hamming zijn eigen impressie geeft van 350 jaar Groningens Ontzet.

Na de dienst is er koffie/thee met een traktatie, verzorgd door bakkerij Coos.