Ga naar de inhoud

Noorderzon: Margôt Ros & Jeroen Kleijne

Zeg maar Agaath


Noorderzon

Noorderzon

Pollux, Noorderplantsoen, Groningen

9,-


do, 24 aug. - 21.00


Heb je Zeg maar Agaath (2022) al gelezen? Zo niet, dan is dit je tip voor deze zomer. In deze voorstelling op Noorderzon geven schrijvers Margôt Ros en Jeroen Kleijne een uniek tipje van de sluier op het vervolg van het eerste boek op geheel eigen, komische wijze.

Zeg maar Agaath

Zeg maar Agaath van Margôt Ros en Jeroen Kleijne is een sensatie en nu het vervolg op dat boek eraan komt, komen beide auteurs naar Noorderzon om alvast een tipje van de sluier op te lichten. Hoe gaat het verder met Agaath en Karim? In een geestig programma nemen de schrijvers het publiek mee in het leven van de excentrieke Agaath. Wat is Agaath van plan? Het Noorderzonpubliek krijgt de primeur.

Over Zeg maar Agaath

Na het overlijden van haar man besluit Agaath (78) haar villa in Amsterdam-Zuid te ontruimen, onder toeziend oog van kaketoe De Generaal. Dankzij een advertentie in de supermarkt krijgt ze hulp van vakkenvuller Karim (18), die nog geen idee heeft wat hij wil met zijn leven. Samen slaan ze nieuwe wegen in. Hij laat haar kennismaken met hiphop, zij leert hem Arabisch. Dan stuit Karim op een stapel oude liefdesbrieven. Wie is die mysterieuze man die Agaath zo aanbad? En kan Karim haar helpen haar grote liefde op te sporen?

Over de artiest

Margôt Ros is actrice, komediemaker, schrijfster en regisseuse. Ze bedacht en schreef met Maike Meijer de televisieserie Toren C die vanaf september 2008 door de VPRO wordt uitgezonden. Ros en Meijer spelen in de serie zo’n veertig typetjes.

Jeroen Kleijne (Amsterdam, 1965) studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt sinds 1993 als freelance journalist en auteur. Hij schreef eerder De draad weer oppakken (2017) en Hersenschorsing (2020), dat laatste boek samen met Margôt Ros. In 2021 schreef hij de biografie Smeekens, met schaatser Jan Smeekens als co-auteur.