Ga naar de inhoud

Noorderzon: Francine Oomen

De Grote Surivalshow + interview met Quinty Misiedjan


Noorderzon

Noorderzon

Pollux, Noorderplantsoen, Groningen


za, 26 aug. - 16.00


Met Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? begint Francine Oomen een nieuwe serie voor de volwassen geworden lezers van toen: Gen Z en Millennials. Quinty Misiedjan interviewt haar voorafgaand aan De Survivalshow.

Voor iedereen die overleefde door haar boeken

Grote kans dat je Francine Oomens Hoe overleef ik-boeken vroeger hebt stukgelezen, zodat je zeker wist dat je de brugklas overleefde. Of je eerste zoen, of – minder leuk – een gebroken hart. Met Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? begint Francine Oomen een nieuwe serie voor de volwassen geworden lezers van toen: Gen Z en Millennials. Op Noorderzon wordt Francine eerst geïnterviewd door fan en presentatrice Quinty Misiedjan. Daarna volgt De Grote Survivalshow. Samen met vragen van bezoekers wordt er naar survivaltips gezocht. Dus heb je tips voor jouw generatie? Wees erbij!

In de serie verschenen in totaal vijftien delen en het verhaal werd verfilmd voor televisie en bioscoop en bewerkt tot twee succesvolle musicals. Zeven jaar lang verscheen het succesvolle Hoe overleef ik…-tijdschrift. Voor volwassenen verschenen van haar hand de autobiografische graphic novels Oomen stroomt over, Hoe overleven we en de dichtbundel Gek van liefde

Met Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? begint Francine Oomen een nieuwe serie voor de volwassen geworden lezers van toen: Gen Z en de Millenials, Generatie Hoe overleef ik…, oftewel; Generatie HOI! Het idee ontstond door een oproep van fan Jurriaan Hendriks die een video op TikTok plaatste met de vraag: “Wanneer dropt Francine Oomen een boek om de periode na afstuderen te overleven?”.