Ga naar de inhoud

Noorderzon: De Val, een soundwalk (naar het boek van Camus)


Noorderzon & Sounds of music

Voor Het Voormalig Klein Poortje

Voor Het Voormalig Klein Poortje 10-1, Groningen

8,-


ma, 16 aug. - 14.00


di, 17 aug. - 14.00


wo, 18 aug. - 14.00


do, 19 aug. - 14.00


vr, 20 aug. - 14.00


Spannende geluidswandeling in het decor van de stad 
In De Val van Albert Camus, ziet een succesvolle advocaat een verwarde jonge vrouw op een brug staan. Zij springt in het water, maar hij handelt niet. Het is de opmaat van zijn ondergang. Ko van den Bosch schreef De Val opnieuw, als een monoloog waarin een man zichzelf en zijn illusies over het leven afpelt. Maar zijn eigen morele failliet werkt bevrijdend; elke rol die hij in zijn leven aannam, laat hij vallen. Het spelen is voorbij. Rode draden zijn narcisme, compassie en onze verantwoordelijkheid als individu. Onder de indringende tekst hoor je duistere composities en soundscapes van Renger Koning, met vioolklanken van Diamanda Dramm La Berge. Zet je koptelefoon op, sluit de wereld af en wandel door de straten van de stad. Een brug over donker water, een grootse kerk, een bruin horecaetablissement: passende stadsdecors van deze spannende geluidswandeling. 

Het startpunt van De Val bevindt zich bij het Harbour Café in Groningen, voor ‘t Voormalig Klein Poortje 10-1. De wandeling eindigt bij Café De Sigaar, Hoge der A 2. Meer informatie over De Val is te vinden op de festivalwebsite.

Let op: je loopt de wandeling individueel, dus je koopt een kaartje voor één persoon per tijdstip. Elke dag zijn er meerdere wandelingen tussen 14.00-20.00 uur.