Ga naar de inhoud

Nooit te oud om te daten

Met Janneke Holwarda, Alice Faber en Marie-José ten Cate


theater Winsinghhof

Theater de Winsinghhof

Brink 10, Roden

20,-


zo, 27 okt. - 14.00


Datingprogramma’s op televisie zijn razend populair: Boer zoekt vrouw, First dates, B & B Vol Liefde, etc. Het is nu tijd om dit genre in het theater verder te brengen.

Eind 2023 verscheen het boek Nooit te oud om te daten van psycholoog Marie-José ten Cate en schrijfdocent en coach Janneke Holwarda. In dit boek vertellen eenentwintig vijftigplussers van verschillend geslacht, met verschillende culturele achtergronden, met uiteenlopende seksuele voorkeuren en diverse opvattingen over liefde en relaties over hun zeer persoonlijke en intieme zoektocht naar de liefde in de online date-wereld.

Over die zoektocht naar de liefde gaat deze voorstelling: zijn ze in de loop van hun leven wijzer geworden, hebben ze geleerd van hun ervaringen, zijn ze in staat oude patronen los te laten en vinden ze wat ze zoeken?

Theatermaker Alice Faber heeft zich bij het auteursduo gevoegd en zo ontstond deze Theaterlezing. Twee improviserende acteurs en een muzikant brengen de verhalen uit het boek ten tonele in een lied, een scène een liefdesbrief of een gedicht. Het publiek wordt vervolgens uitgenodigd om eigen verhalen te vertellen, waarbij Janneke, Marie-José en Alice als interviewers, vertellers en duiders optreden, intimiteit creëren en verbinden.

Waarom zijn veel vijftigplussers huiverig om online te daten? Over welke drempels moeten ze heen? Een foto is veelzeggend, maar klopt die foto wel? Weten ze wat ze precies zoeken in een potentiële partner? Welke eisen stellen ze? Spelen economische redenen een rol in de zoektocht? En stel dat het klikt, gaan ze dan samenwonen? De voorstelling geeft antwoord op deze vragen en meer.

Wellicht heeft u een groot gedeelte van uw levenspuzzel al gelegd en twijfelt u over online daten. Na deze voorstelling bent u op een speelse manier een stuk wijzer geworden! Na afloop van het theatercollege vindt een Meet & Greet (en signeersessie) plaats.