Ga naar de inhoud

Nat Myers

Koreaans-Amerikaanse bluesdichter


SPOT Groningen

Der Aa-Theater

Akerkstraat 12, Groningen

14,-


zo, 30 jun. - 20.30


De Koreaans-Amerikaanse bluesdichter Nat Myers weet te putten uit verschillende muzikale invloeden die steevast zijn doordrenkt van blues en folk met elementen van poëzie en storytelling. Iets wat je gerust een unieke en meeslepende luisterervaring kunt noemen.

Als straatmuzikant probeerde de poëziestudent een beetje bij te verdienen nadat de pandemie uitbrak. Toen hij zijn nummers vervolgens maar op social media ging delen wekte dat de aandacht van niemand minder dan Dan Auerbach (The Black Keys), waarmee hij vervolgens zijn debuutalbum Yellow Peril opnam. Het album, dat de titel draagt van een term die de bedreiging van Aziatische Amerikanen symboliseert, is doordrenkt van de blues en folk, maar met een eigentijdse twist. Het brengt Myers’ reis door Amerika en zijn ontdekking van zijn eigen culturele identiteit tot leven.

Met enkel lovende recensies op zak kan het maar zo zijn dat we hier te maken hebben met een mogelijke ster in wording dankzij zijn fabuleuze gitaarspel, uitstekende zangkwaliteiten en ijzersterke songwriter vaardigheden. Een must-see in het Der Aa-Theater dus!