Ga naar de inhoud

Narrow spaces

naar het werk van James Purdy


Grand Theatre

Grand Theatre

Grote markt 35, Groningen

€12 (try-out) / 17 (première)


wo, 26 apr. - 20.00


vr, 28 apr. - 20.00


za, 29 apr. - 20.00


Het begon toen ik in de tweede zat
En hij me verleid heeft
Met zijn lippen
Zijn ogen
Zijn spieren
Zijn adem
Zijn bloed

Teder en gewelddadig, dramatisch en soms pijnlijk grappig. In Narrow Spaces staat de liefde tussen mannen centraal. Een expressionistische voorstelling over de schoonheid en complexiteit van liefde, in tekst, beeld, dans en live muziek.

Vier jonge mannen wonen in een afgelegen dorp waar de tijd geen vat op lijkt te hebben. In deze beklemmende en religieuze wereld zijn ze tot elkaar veroordeeld. Allemaal hopen ze op iets groters dan wat de werkelijkheid ze te bieden heeft. Ze zijn op zoek naar intimiteit, liefde en bestaansrecht. De jongens hebben een lange historie en langzamerhand wordt duidelijk hoe hun levens met elkaar zijn verknoopt.

Narrow Spaces is geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse schrijver James Purdy. De ironie uit Purdy’s werk loopt als een rode draad door het stuk. Nic Bruckman (Bleeding Love, Kogelvis) schreef de nieuwe tekst. In Narrow Spaces worden de scherpe en droogfeitelijke dialogen afgewisseld met ‘over the top’ barokke, theatrale en muzikale scènes.
Jij was zo lief voor me. Te lief. Ik ben erin gestikt.

Narrow Spaces is een co-productie van Grand Theatre Groningen.

Over Hendrik Aerts
Na een veelzijdige carrière als acteur en theatermaker bij verschillende gezelschappen richtte Hendrik Aerts samen met creatief producent Milan van der Zwaan in 2018 de stichting moON productions op. Met zijn poëtische en impliciete theatertaal creëert hij parallelle werelden waarin het ongrijpbare even zichtbaar wordt. Muzikaal, beeldend en fysiek theater dat de fantasie aanjaagt. Klik hier voor meer informatie.