Ga naar de inhoud

Naked lunch met Sabine van den Berg


Forum Groningen

Forum bibliotheek, leestafel

Brinkhorst 3, Haren


vr, 17 jun. - 12.15


Sabine van den Berg is te gast in Haren om te vertellen over haar net verschenen boek Biotopia 1.0

Hoe ziet onze toekomst eruit als de samenleving nog verder polariseert? Biotopia 1.0 is een ijzingwekkende en intrigerende roman over nieuwe levensvormen en nieuwe bedreigingen.

Over Sabine van den Berg

Sabine van den Berg (1969) publiceerde De naam van mijn vader, De lachende derde, Wissel, Dingen die niet mogen en de trilogie Zien Horen Zwijgen. In januari 2019 verscheen haar dicht- en tekendebuut Nestvlinders. Deze bundel werd net als haar trilogie genomineerd voor het ‘Beste Groninger Boek’. In november 2019 volgde Berichten uit de Biotoop, een bundeling van verhalen en tekeningen die zij maakte over de kunstenaarsgemeenschap in Haren waar zij vijf jaar woonde. Inmiddels is Sabine naar Amsterdam teruggekeerd. En nu is er Biotopia 1.0.

Sabine volgde de opleiding reclametekenen in Amsterdam, studeerde tekenen en beeldhouwen aan de kunstacademie te Rotterdam, en proza aan schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam. Als redacteur werkte ze voor het literaire tijdschrift Lust & Gratie. Ze publiceerde korte verhalen in Lust & Gratie evenals in Armada. De laatste jaren voordat zij zich geheel wijdde aan het schrijven en tekenen, was zij werkzaam als freelance journaliste/styliste/fotografe voor verschillende tijdschriften onder andere Elle Wonen, Elle Eten en Villa d’Arte. Zij doceerde zeven jaar proza aan de schrijversvakschool te Groningen. Tegenwoordig is zij verbonden aan de schrijversvakschool van Amsterdam.

Over Biotopia 1.0

Hoe ziet onze toekomst eruit als de samenleving nog verder polariseert? Biotopia 1.0 is een ijzingwekkende en intrigerende roman over nieuwe levensvormen en nieuwe bedreigingen. Camille Barbin is weekdierdeskundige en bekend fotograaf. Ze spreekt een zelfontwikkelde genderneutrale taal en is de nieuwe vriendin van Lola’s moeder Saar. De vijftienjarige Lola groeit op in Biotopia, een autarkie in Haren.