Ga naar de inhoud

Naked Lunch met Petra Possel en Mira Feticu


Forum Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen


vr, 12 mei - 12.15


Op vrijdag 12 mei zijn Petra Possel en Mira Feticu te gast in de Naked Lunch. Centraal staan hun boeken Ansjovis en Geheugen, geschiedenis, beschaving.

Possel heeft zich in haar nieuwe boek Ansjovis (Kleine vis, groot verhaal) verdiept in het bijzondere verhaal van dit kwetsbare en onvoorspelbare trekvisje en Feticu steekt de loftrompet over de bibliotheek in haar nieuwe boek Geheugen, geschiedenis, beschaving.

Petra Possel

Petra Possel (Harderwijk, 1963) is journalist, publicist, podcast maker, culinair recensent en radio-presentator van onder andere het legendarische Mangiare! (over koken, eten en het culinaire leven) dat volkomen ten onrechte van de zender is gehaald. Verder schreef ze de verhalenbundels Vrouw in de rouw, De troost van eten, De stad uit en Alles gaat over. De stad uit wordt verfilmd met Lies Visschedijk in de hoofdrol.

Mira Feticu

Mira Feticu is schrijver, performer, journalist en columnist. Van haar hand verschenen onder meer Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal, Al mijn vaders, Tascha, De ziekte van Kortjakje en Lief kind van mij. Als journalist publiceert Feticu in Trouw, De Groene Amsterdammer, Wordt Vervolgd, Voertaal en diverse Roemeense media. Haar columns zijn regelmatig te lezen in De Standaard, Trouw en Den Haag Centraal, waar ze al jaren een vaste rubriek verzorgt. Haar schrijfstijl in haar romans en non-fictiewerk is meermalen geroemd. “… ongekend markant proza, robuust en lyrisch tegelijkertijd…,” schreef De Groene Amsterdammer over De ziekte van Kortjakje.