Ga naar de inhoud

Naked Lunch met JP Pellemans

Het taalkundige geweten van het tv-programma Lingo


Forum Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

0,-


do, 16 nov. - 12.15


JP Pellemans, bij het grote publiek bekend als het geestige taalkundige geweten van het tv-programma Lingo, is te gast in de Naked Lunch. Hij wordt geïnterviewd over zijn nieuwe boek Het ABC van JP.

Al bijna twintig jaar is Jan Peter ‘JP’ Pellemans bij het grote publiekbekend als het scherpe, geestige en soms vileine taalkundige geweten van het tv-programma Lingo. Wat veel mensen niet weten is dat hij zich al jarenlang professioneel bezighoudt met taal: als NT2- docent, communicatiedeskundige, mediatrainer en bedenker van televisieprogramma’s, waaronder De Tafel van Taal en DT met JP, dat op Schooltv te zien is.

In Het ABC van JP neemt hij de lezer mee in zijn persoonlijke taaluniversum: een rariteitenkabinet vol vrolijke anekdotes, taalfascinaties en -obsessies. Zo wist u vast niet dat er geen Nederlands equivalent bestaat van het Finse Kalsarikännit: langzaam dronken worden op de bank in je onderbroek. En dat het hondenvoer ‘frolic’ in het Engels ravotten betekent, en afstamt van het Middelnederlandse ‘vrolyc’. En waar het woord ‘pierewaaien’ vandaan komt… 

Tijdens de Naked Lunch wordt hij geïnterviewd door Rense Sinkgraven.